perjantai 9. joulukuuta 2016

Gluteeniton tonnikalapiirakka

Tänään illalla vietämme ihanien Turun CityMarttojen pikkujouluja. Lupasin leipoa jotain suolaista gluteenitonta, ja päädyin hyvin klassiseen tonnikalapiirakkaan. Piirakka maistuu samalta kuin vehnäjauhoista tehtynä. Vehnäjauhoilla saatava sitko tehdään tässä tapauksessa juustoraasteella.

Piirakka on tosi nopea tehdä, varsinkin jos käyttää leivontamargariinia. Tällä kertaa jääkaapissamme oli Sunnuntain maidotonta leivontamargariinia, ja käytin sitä. Jauhoina oli Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos. Laktoosittoman piirakan tekee helposti vaihtamalla maitotuotteet, mutta itse pidän mahdollisimman luomusta.

Tonnikalapiirakka

Pohja:
100 g leivontamargariinia/voita
3 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl juustoraastetta
1,5 dl kylmää vettä

Täyte:
1 prk tonnikalaa vedessä/öljyssä
2 dl kermaviiliä
2 dl (luomu)kermaa
1,5 dl juustoraastetta (punainen emmental)
2 kananmunaa
puoli nippua tilliä
suolaa
valkopippuria

Vuoan voiteluun:
öljyä/rasvaa/voita

Nypi margariini, jauhot ja juustoraaste murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 27 cm).
Lisää tonnikala pohjan päälle. Lisää hienonnettu tilli tonnikalan päälle.
Sekoita kermaviili, kerma, kananmunat, suola ja valkopippuria tasaiseksi, ja kaada tonnikala-tillin päälle. Ripottele juustoraaste piirakan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.



Käy katsomassa aktiivisten Turun CityMarttojen blogi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti